Härskogen 5:an

Det blev Härskogen 5:an idag. Tungt! Känns som jag har lagt på mig ett par kilo och tappar lite kondition sedan innan sommaren (vilket säker är alldeles sant).

I torsdags sprang jag Prästtjärn. Fick lite ont i njurarna, så det blev intervallträning istället för att springa hela.

Förra söndagen sprang jag Härskogen igen.

Det känns som att benen börjar bli lite mer vana. Gör inte ont i dom längre. Konditionen är fortfarande sådär och vikten är lite för hög. Få börja jobba på de punkterna nu.

Hälsenan är fortfarande inte bra, men jag sträcker ut den varje morgon och sedan tänker jag inte så¨mycket mer på det!

3 svar på ”Härskogen 5:an

  1. Hej!
    Känner igen det där med hälsena. Gick i sjukgymnastik för åtskilliga år sedan just pga en hälsena som gjorde ont. Då fick jag göra hällyft, eller snarare säkningar. Så här:
    Ställ dig på tå på ett trappsteg, med hälen utanför, om du förstår. Sedan sänker du långsamt hälen ner, så långt du kommer, utanför trappsteget. Sedan lyfter du inte upp lika, utan du ställer dig på båda fötterna, sedan på tå och så långsamt ner igen. Det är alltså ner-rörelsen som är nyckeln, inte upp.
    Kanske något värt att testa?

    Sedan måste jag ju kommentera både Prästtjärn, åttan och milen i Skatås. Prästtjärn är stundtals så jobbig! Brukar springa hemifrån, så jag har uppför ett par km och så Prästtjärn på det. Pust. Men effektivt! Lägger gärna på 2,5an också, så att det blir en åtta. Då känner jag mig grymt nöjd och präktig.

    Åttan har jag avskytt i flera år, just för att den är stå trist. Men nu, när jag är lite äldre och segare tycker jag att den är rätt okej ändå. Kan vara skönt med de där raksträckorna.
    Milen har varit en favorit, men kostar på. Upp, upp och upp. Men den är en av de vackraste rundor som finns och även om den är tung ger den mycket.

    Så tycker jag! Så kämpa på bara! Bli frisk i hälsenan nu bara. Det är så roligt att läsa om en annan ”vanlig” löpare, som kämpar precis som jag!

    • Kul med kommentarer!

      Jo, jag gör övningar för hälsenan. Har skrivit om det någon månad tillbaka. Jag länkade även till en PDF från ett sjukhus som beskriver precis de övningarna du pratar om. Men det ger sig inte. Skall snart till läkaren för ultraljudsbehandling, vi får se vad det ger!

      Jag har nytt mål att ta mig runt Prästtjärn under 30 minuter, vi får se om jag löser det innan jul!

      SKall väl testa milen så småning om också, när jag kommit i lite bättre form!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *