5 km i ösregn och Kilenegården!

Förra onsdagen (ja, jag har varit dålig på att blogga. Varit i Prag över helgen bla. och kört Segway. Kändes otroligt primitivt att gå efter det, inte bra … :-)) sprang jag Prästtjärn i ösregn.

Ett tips till alla som springer i regn, ta på en keps, så slipper ni får vatten i ansiktet. Blöt blir man ju ändå så om man svettas inifrån eller det kommer regn utifrån spelar ingen jättestor roll. Fast det kan bli lite kallt om det bara är några plusgrader ute.

Sen har det varit uppehåll (med springandet alltså) till nu!

Sprang Kilene idag, 5:an först, sedan gick jag 2:5:an och sprang sista biten. Lyckades bränna över 1200 kalorier! Det känns att man inte riktigt är i samma form som innan sommaren, men jag sprang i alla fall 5:an på 29 minuter ca, så helt kass är det ju inte heller.

Nån stans tycker jag det är lite skönt när det är konditionen som inte räcker. Om benen och kroppen känns bra, men pulsen stiger över 180 och man nästan får tryck över bröstet vet man i alla fall att ”detta passet gör nytta för konditionen”.

En sak som är tacksamt med att börja springa när man är lite äldre är att man kan utvecklas och bli bättre. Är man redan vältränad går kurvan bara nedåt med ålder och det kan ju inte kännas så roligt. Men så är det inte för mig 🙂

Har läst att för otränade så räcker det med 15 minuter i veckan med hög puls, nära maxpuls, för att förbättra sin kondition. Så i dag blev den bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *