Genrep GBG varvet, 1,5 mil längsta i mitt liv!

Jaha, då har man satt personligt längsta rekord, eller vad man säger. Sprang Kilene, milen och direkt 5:an därefter, 1,5 mil.

Första milen gick ganska bra 1,03 så det är jag nöjd med. Sedan började jag känna mig lite trött. Hade sprungit i mina nya Adidas Boost skor och de är lite vingliga, speciellt på mjukt underlag. Min högerfot trampar jag ganska snett med så jag sprang och fokuserade på att räta steget (bra att ha något att tänka på också), men efter en mil började vänsterfoten krångla i stället, kände att jag trampade ganska snett och fick en blåsa också. Jag var så trött i foten då så det gick inte att får steget bättre, bara att springa på. Tog mig runt på 1.35 totalt och det är jag nöjd med i alla fall.

Funderade på hur varvet kommer att bli. Det är inte terräng så det bör vara lite lättare, sen kan man få lite draghjälp av alla andra och publiken, men dras man med i för högt tempo får man mjölksyra och det vill man absolut inte. Får studera banan lite innan, inte springa för fort så att man inte orkar Götaälvbron och stumnar, bättre att ha lite marginal och öka på slutet (önsketänkande). Ok, 1,5 mil nu, på lördag 2,1 undrar om det är stor skillnad? Stadsloppet i Karlstad känner jag att jag har koll på men detta känns som en utmaning!

Målsättning, ta sig runt (helst utan att gå) ca 2.15, men nöjd bara jag tar mig runt. I Stadsloppet ställer jag lite högre krav i år, slå förra årets resultat på 58 min, men helst under 55, det bör gå om inte någon skada blir värre, nu känns det ändå ganska ok igen, inte helt 100, men 90 i alla fall!

Slänger nog in ett pass på måndag (eller senast tisdag) och sen blir det vila till lördag. Frågan är skall jag springa i mina nya ”vingliga” boost skor eller skall jag ta dom gamla?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *