Längdåkning – skate!

Förra veckan var vi i Funäsdalen igen. Det var bra med snö där! Förra året köpte jag mig skate-skidor, men hade bara åkt 200 m med dom. Ganska annorlunda och väldigt jobbigt för smalbenen.

Nu var jag i alla fall bokad på skatekurs, det var jag och sex andra som gick en ren nybörjarkurs. Det var bra! Jag rekommenderar alla som funderar på skate istället för klassiskt att gå åtminstone nån timmes grundkurs. Vi fick lära oss alla fem växlarna (som det kallas) och grundteknik för skate. Först utan stavar och sedan med. Även nu fick jag väldigt ont på framsidan smalbenen, men det gick över efter en halvtimme ca.

Senare på dagen åkte jag 2,5 km med skate-teknik och dagen efter 5 km. Måste säga att jag är himla nöjd. Är inte på något sätt fullärd än, det är fortfarande vingligt, men ärligt talat var jag osäker på om jag överhuvudtaget skulle kunna lära mig.

Nu känner jag lite att det här är nog min grej, hålla på och kladda med valla och aldrig bli nöjd med fästet, fy fasen. Dessutom känns det som att det går att trycka på lite mer om man vill ni, med klassisk stil är det ganska svårt att öka farten även om man vill och inte är trött. Ser fram mot nästa gång då jag får försöka fila på grundtekniken och lära mig åka mer avslappnat med bättre balans!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *