Göteborgsvarvet 2014 – ingen höjdare…

Så var det dags då, Göteborgsvarvet igen! Full av förväntan och pirrigt värre. Startgrupp 16 i år, lite bättre än förra året. Kollade pulsen innan jag började springa 150 slag/minut, hmm, det där är ju inte helt ok, borde ligga på 80 ca.

Började springa och allt gick bra, Första 5 på 31 minuter, första milen på 1.06 ca. Nu kände jag att detta kan bli bra, håller ett lugnt tempo och sparar lite krafter. Känner man sig pigg på slutet kan man ju alltid öka!

Sen händer det som inte skall hända, igen! Får ont, detta året i höftböjarna/ljumskarna förra året var det mer inne i höfterna. Det gör rikigt ont så jag går uppför Götaälvbron och hoppas att det skall släppa, det gör det såklart inte, så fort jag börjar springa gör det skitont igen, så ont att jag inte riktigt kan förmå mig att springa hela vägen. Jag går/springer sakta uppför Avenyn och sista biten till Slottsskogen, kommer i mål på 2.42 något, en minut sämre än förra året. Inte vad jag hade planerat.

Trotts betydligt längre träningssträckor, 1,3 och 1,8 mil innan på asfalt blir det alltså så här. Får väl börja springa 2,5 mil till nästa år…

Sprang hela loppet med extremt hög puls och 170-190 hela tiden, bra träning i alla fall :-)

Hade givetvis ont under fötterna också, men jämför med höfterna var det inget. Ja, ja nu står Stadsloppet i Karlstad på tur, där blir det nog konditionen som avgör, för det var det inte här i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>