Andra bra löparbloggar

Det är inte lätt att hitta bra löparbloggar för nybörjare. Den som redan springer maraton behöver inte så mycket inspiration som den som precis börjat springa, men ändå skrivs det mest om elitlöpare, konstigt …

Nu har jag i alla fall hittat några som är intressanta:

http://www.icakuriren.se/Kropp-Sjal/Halsa/forebygg-lopskador/
Här är en sida om att komma igång som nybörjare. Stog en del som jag kan instämma i och sen en del om att undvika skador vilket jag ju vet inte är så lätt. (Fast vila från löpning är standard svaret på allt ändå …)

http://bloggaromtraning.se/marathonmia/lopskola-for-nyborjare/
Vi har ungefär samma syn på att börja springa. Har inte läst allt än, men här känner man igen sig!

http://blogg.vf.se/stadsloppet/
Hittade denna blogg. Hanna som är helt otränad skall springa Stadsloppet i Karlstad. Plötsligt inser man att man inte är så otränad längre. Ger inspiration!!

http://karimartens.se/
Imponerande historia om att allt är möjligt.

10 reaktion på “Andra bra löparbloggar

 1. Pingback: Dåligt med bloggar för nybörjare | Löpning för vanligt folk

 2. Läs gärna min blogg om hur man får till träningen i sin vardag. Inte alltid guld och gröna skogar, ibland är det up pch ibland ned.
  Hoppas kunna inspirera och motivera så mycket det går!

  • Hittade din blogg! Du verkar ha dina egna problem att kämpa med. Samtidigt som du verkar spela i en lite högre liga än vad jag gör, fast vi kanske syns på Göteborgsvarvet 🙂

  • Kul! Var inne och läste lite på din blogg! Den här kommenteren tycker jag säger allt ”Jag gick ut och sprang och lyckades ta mig runt 2 km på en halvtimme. Helt slut var jag efteråt!” Det är himla viktigt att man inte glömmer av hur det var i början, det är lätt hänt! Själv sprang jag milen i helgen på 1.04 (inte superbra) och var tvungen att kolla vad jag sprungit på tidigare, 55 minuter, då får man känslan att man är kass och tillbaka på ruta ett, men då är det extra viktigt att komma ihåg hur det faktiskt var i början, att man inte ens klarade att springa 2,5 km utan att gå t.ex.

   Strakt jobbat!!

   • Tack. Bloggen är till mycket just för att jag ska kunna gå tillbaka och se hur jag förbättras när det känns som jag inte gör det.

 3. Hej!
  Nu har jag lagt till en flik på familjebloggen om löpning för vanliga dödliga. Vet inte om det kan vara intressant, men där delar jag i allafall med mig av mitt egen (eländiga) löpande.

  • Nice!! Har inte hunnit läsa något direkt, men det skall jag göra vad det lider. Kände igen mig i det som stod överst att det alltid händer något, blir skadad, än det ena än det andra, föda barn kanske inte stämmer riktigt, men resten! Får läsa lite mer och ge lite feedback jag också!

  • Kul! Alltid roligt med bloggar om löpning! Kul att kunna läsa om andras framgångar och motgångar, annars kan man lätt tro att man är ensam!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *