Motionstävlingar

Så där ja, nu har man i alla fall sprungit ett lopp. Stadloppet i Karlstad 2012 den 16:e juni.

Stadsloppet i Karlstad
http://karlstadstadslopp.se/
Mycket trevligt lopp. Folkfest, ca 4500 deltagare, 1 mil långt genom Karlstad centrum. Så här gick det för mig 2012. För mig kommer detta alltid vara mitt första lopp …

Göteborgsvarvet
http://www.goteborgsvarvet.se/
Världens största halvmara. 2013 blir det 62 000 löpare och en av dem är jag 🙂 Skall blir grymt spännande och jobbigt också kanske. Många oroar sig nog för att de är dåligt tränade, jag oroar mig mer för om jag får vara skadefri …

Midnattsloppet
http://www.midnattsloppet.com/
Spring i mörker! Eller på kvällen i alla fall, det är ju mycket lampor både gatlyktor och speciellt ljus för att höja stämningen. En annorlunda tävlinga. I Göteborg var det en del backar så jämfört med Stadsloppet är detta ett tyngre lopp. Deltagarna känns också lite mer vältränade. Kul och annorlunda i alla fall! Ca 15 000 deltagare i Gbg.

Håller på att leta efter något mindre lopp under vintern eller våren innan Göteborgsvarvet. Får se om vi hittar något …

6 reaktion på “Motionstävlingar

 1. Förra året sprang jag Lerumsloppet (10 km) och hade jättekul. Rejält backigt vid fyra och fem km, i övrigt ganska snällt. Tror att det ska gå av stapeln den 27 april, men jag är inte hundra.
  Näsetloppet går helgen efter, också en mil och är supermycket backar. Jag har inte sprungit innan, men vi funderar på det i år. Kan vara bra träning inför varvet!

  Annars är det dåligt med lopp här i trakten före GV.

  / Åsa

  • Ja, min kompis tjatar om att vi skall springa Lerumsloppet, så det kanske blir det i år. Är lite sådär halvförtjust i lopp där det inte är så många deltagare bara, man risker ju att komma sist 🙂

   • Precis så tänker jag också, så jag brukar kolla resultatlistorna. Förra året var jag nästan sist och långt ifrån tillräckligt trända. Men just därför sprang jag, för jag tänkte att det var en lärdom i sig: Att man faktiskt överlever även om man bryter eller kommer sist.
    Och om vi, som är lite långsammare, vågar, då kommer ändå fler att våga! Det är så trist med lopp som bara blir de där sportiga föreningslöparna! Där vill man ju absolut inte vara med!!!

    Så kom igen!!! Det fixar du! 🙂

    • Vi får se hur formen känns när det närmar sig, känns det bra springer jag nog, känns det som det gör nu blir det nog inget! Det är ju ingen risk att det blir slutsålt i alla fall 🙂

 2. Jag känner igen mig så i din känsla i din blogg. Jag ska själv spring mitt första lopp nu i oktober. Höstloppet i Norrköping. Ville bara springa ett lopp för att hålla motivationen på topp. Började i apri i år att ha och senare springa. Från trött flåsande till att jag springer några mil i veckan.
  Som min dotter sa;
  Så otippat!!
  Nästa år tänker jag mig stadsloppet och tjurruset. Och halva Lidingöloppet. Ska bara se till att hålla i träningen över vintern. Har löpträningen igång men blir det för kallt blir det löpbandet.
  Kör på! Är så skönt.. För vanligt folk!

  • Jepp, så kan det vara ”otippat” att man skall börja löpa när man är 40+. Känns som att det har gått bra för dig om jag läser lite mellan raderna så verkar det som att du klarat dig utan skador, det är detta som är det största problemet för mig. Dessa förb…de skador. Är på sluttampen nu med min andra hälseneinflammation och hoppas kunna ta mig ut snart igen och testa lite.

   Då syns vi på stadsloppet då, eller kanske på Vänern någon fiskedag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *