Fortfarande isigt

Har varit ute kanske en gång per vecka det senaste nu, dåligt … Har fortfarande ont i baksida höger lår, men fick tummen ur att ringa sjukvårdsförsäkringen. Blir nog sjukgymnast och inte läkare verkar det som. Har tagit med mig dubbskorna när jag varit ute, men haft vanliga skor på mig så varje gång har jag fått byta för elljusspåren har sett ut så här:

I lördags sprang jag på asfalt, hemma från dörren bara, orkar inte springa när det bara är is. Kan det inte bli vår snart och kan inte låret bli bättre?!?

Borde anmält mig till seedningsloppet för Göteborgsvarvet, men vill inte fresta lyckan för mycket, eller, jag kanske gör det ändå. Tror att det blir ganska omöjligt att få en vettig tid om man skall börja med att gå en halvtimme innan massorna skingras.

Just nu känns det trist, vinter, is, skador och sånt bara, inget kul 🙁

3 svar på ”Fortfarande isigt

  1. Hej hej! Fattar precis hur det känns, sitter i samma sits. Har också känningar i baksidan på låret och ska till sjukgymnast på fredag. Försöker styrketräna hemma och gå raska promenader. Vet inte om jag ska våga springa, vill ju inte bli riktigt skadad. Kan uppdatera dig efter besöket på fredag!!

  2. Nu har jag varit hos sjukgymnasten och om det är hamstrings som du har problem med borde du också boka en tid, för hamstrings är inte att leka med. Det kan bli otroligt segdragna och plågsamma problem. Jag fick direkt höra att nu skulle vi rehabilitera min kropp för framtiden och att det var oerhört osäkert om årets GöteborgsVarv var en del av den framtiden.

    Jag har löpförbud just nu. Varje dag ska jag ligga på mage och lyfta en fot i taget till 90 grader rakt upp (fattar du?). Varje ben 15 gr x 2 med 30 sek vila mellan och sedan med 1-kgs viktmanschett runt fotleden, 10 gr x 3 ggr med 30 sek paus mellan. Dessutom är stretch viktigt, för hamstringen drar ihop sig på ett omlott-sätt och nu gäller det att få den att kunna länga sig igen. Jag tränar yoga, så jag har som uppdrag att göra ställningen Hunden 5 ggr varje dag, ihop med övningarna ovan. Sedan gör jag ett träningspass som jag hittade på nätet, som fick godkänt och som jag ska göra 3 ggr i veckan dessutom. De övningarna hittade jag här: http://www.jogg.se/Artiklar/Artikel.aspx?id=502
    När jag har gjort det här varje dag i en vecka kan jag testa att springa – 2 km på platt underlag. Det blir till att börja från början igen!
    Så vet du! Jag tycker att du också ska ta och boka tid och få det kollat.

    Lycka till!

    • Hmm, det där lät ju inte kul. Jag har nog snart tid hos sjukgymnast, i veckan tror jag. Jag gissar att det är samma för mig. När jag hade problem med hälsenan kunde jag springa samtidigt som jag gjorde övningarna, men detta kanske är annorlunda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *