5 km förra torsdagen + 8 km gång i går …

Ingen superträning just nu direkt. Förra torsdagen sprang jag Härskogen på is. Snö som smält och stelnat. Tur att jag hade dubbskorna med mig, hade tagit de vanliga skorna på mig, men fick byta. Annars hade det inte gått!

Kändes som att bröstet skulle sprängas på slutet, sprang hela 5:an. Benen kändes inte tunga och ingen mjölksyra, men syreupptagningen räckte inte. Ganska skönt på något sätt när det är så och inte tvärt om tycker jag.

I går gick jag 8:an på Skatås. Har känt av baksida lår igen i höger ben eller ”hamstring” som jag fattat att muskeln heter. Även när jag gick kändes det jättemycket efter ett tag, som om jag fick kramp. Alltså det känns som jag bara håller på med rehab för någon skada hela tiden. Tydligen kan man få problem med den om man springer mer på tå än häl (och jag har ju försökt ändra lite) kanske är det därför. Styrketräning rekommenderas, jag vet dock inte hur det är med fortsatt löpning, om det är bra, dåligt eller inte spelar någon roll.

Har börjat fundera på seedning inför Göteborgsvarvet också, men det kanske är dumt att springa det loppet om inte låret är bättre, så jag är i valet och kvalet just nu.

2 svar på ”5 km förra torsdagen + 8 km gång i går …

  1. Hoppas att det snart känns bättre! Jag har också haft känningar i ett ben. Det är som om höger skinka stramar efter ett par km och sedan kryper det ner i benet. Misstänker behov att styrketräning och håller på att skissa på ett program som jag kan göra hemma – måste bara se till att göra det också! Men det blir ju lätt ensidigt när man bara springer, som jag gör och kroppen kan behöva lite annat.

    Lycka till!

    • Ja, det hoppas jag med. Jag styrketränar i och för sig en gång per vecka, men det kanske inte räcker eller så gör man fel övningar. Vill springa mer, men om det gör att skadan inte läks så kanske det är dumt så just nu känns det inte så skoj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *