Träningstankar

Har läst lite och funderat lite sedan Göteborgsvarvet. Har även haft en PT-timme med min Ultratriathlon PT. (Nu skall alltså jag inte börja träna Ultratriathlon om någon trodde det, men han håller på med det).

Att man får ont på nya ställen efter ett längre lopp är inte så konstigt, kroppen är helt enkelt inte van. Så det som krävs är dels att stärka upp kroppen med styrketräning och dels springa mer och längre.

Jag har konstaterat att jag är svag i höfterna och har fått lite övningar för det. Sedan bör jag försöka få in tre löppass i veckan i stället för bara två som det är nu. Bör också få in ett pass som är lite längre, 8 – 15 km. Tror att det kan göra ganska stor skillnad faktisk.

Just nu  känns inte att springa 5 km som långt (fast jag kommer ihåg att jag tyckte det i början, då var jag glad om jag kunde springa 2,5) och två 5 km pass blir bara en mil i veckan och det är inte så mycket.

Sen har jag själv listat ut att det kan vara farligt att träna för mycket intervall och kondition, det belastar kroppen mer och risken för skador ökar. Just nu känner jag mig ganska skadefri, bara lite känningar i höger lår fortfarande. Tanken i alla fall är att öka längden och mängden, inte farten i första hand. Vi får se hur det går!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *