Skatås 8:an – PB

Ja, då har man varit på semester i Kroatien en vecka och det var inget träningsläger direkt. Fick förvisso in ett löppass på 7 km en morgon i stekande hetta, men det var allt. Sen blev det ett antal öl och glas vin varje dag. Fast det var skönt att komma bort, inget surr med jobb och mobiler hela tiden, stressa av – härligt!

Så idag då nyss hemkommen var det dags för 8:an på Skatås. Håller nu på att förbereda mig för Stadsloppet i Karlstad som är den 17:e juni.

Fundering kring detta är väl, hur skall man träna bäst för ett millopp. Skall man springa sträckor kring milen för att träna realistiskt eller skall man försöka springa kortare och fortare för att boosta pulsen och konditionen? Jag vet inte, men jag börjar som vanligt med 8:an i Skatås och försöker hålla så högt tempo jag orkar. Tanken idag var så här: skit samma om man håller för högt tempo, då blir det ju bra intervallträning i alla fall.

Började med en lugn km. Sedan uppför backarna, kändes inte så tungt. När det sen planar ut tryckte jag på och höll ett tempo under 5,0 min/km, det brukar jag aldrig göra. Snabbaste km gick på 4,51 min/km. Vilade i nerförsbacken och sen vid ett par tillfällen när jag började bli trött tog jag rygg på någon som sprang om, fast det var bara två på hela sträckan.

Kom i mål på 45,05 PB (personbästa) med nästan 50 sekunder. Gamla vara sedan september 2014 tror jag. Jag brukar dessutom alltid vara i bättre form efter sommaren, så detta kändes ju riktigt bra – kul! Dessutom glömde jag bort min Bricanyl innan, brukar alltid känna av det efter en km ca, men idag gick det bra ändå!

Speciellt kul med tanke på att Göteborgsvarvet blev lite av en besvikelse, inget nytt PB där tyvärr. Får bli ett eget blogginlägg om varvet lite senare, det hinner jag inte med nu!

Sprang i mina nya Asics-skor och det gick bra, kände inget i benhinnorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *