Träningsuppehåll och förkylningar.

Nu har jag varit i Funäsdalen i tre veckor. Ingen löpning där direkt. Himla svårt att springa på isig landsväg, det är det som står till buds. Sprang på gymmet en dag i 40 minuter, fy faan vad tråkigt, det kommer jag nog inte göra om. Sen har jag åkt lite längd, tre eller fyra gånger. En gång blev det faktiskt drygt tre mil och jag var ganska trött nät jag kom i mål. Dock känns det inte konditionstränande på samma sätt, man har fullt upp med att hålla koll på tekniken och får mer uttröttade muskler i delar av kroppen än hög puls. Nu kör jag nästan bara skate och det är lite roligare än klassiskt tycker jag, men också lite knepigare om det går lite uppför, då är det lätt att man nästan stannar.

Tre förkylningar bara i år, och jag brukar nästan aldrig vara förkyld, måste vara rekord (inget jag är sugen på att slå). Första förkylningen var nog det folk brukar kalla för influensa, vad nu skillnaden är. Håller väl på att bli ok från den sista nu, men inte hel ok än.

Sprang Skatås 8:an i onsdags, trodde det skulle gå helt kass, men gick ganska ok ändå, drygt 51 minuter, trotts förkylning och kallt. Skall ut idag igen och springa Partille, prästtjärn 5:an, det var länge sedan.

Nu känns det som att tiden rinner iväg inför Göteborgsvarvet, skall försöka få in tre pass i veckan, ett kort, ett mellan och ett långt och med olika ambitioner. Måste gå ner i vikt också, fyra kilo bör fösvinna, vägde in på 92.5 i söndags, toppnotering nästan 🙂

Nu hoppas vi bara på att värmen kommer någon gång också. Är så himla trötta på att springa med mössa och vantar …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *