Hittat en ny blogg om nybörjare

Har lagt upp en länk till en ny blogg på sidan för andra löparbloggar. Den handlar om Hanna som skall springa Karlstads stadslopp. Hanna har inte sprungit alls förut och får coachning för att kunna genomföra loppet! Kul och inspirerande läsning!

Jag inser nu att när man kommit en bit på vägen, jag springer 5 km regelbundet och längre, upp emot en mil ibland, så blir kanske min blogg inte lika intressant för de som var där jag var för ett år sedan. Får inte glömma bort att skriva för helt otränade, det är verkligen de som behöver inspirationen att komma ut i spåret!

Om jag skall ge något tips till nybörjare så är det att absolut INTE fokusera på att springa hela sträckan. Gå mycket i början! Om man springer för tidigt, för mycket, kommer sannolikt två saker att hända; dels uppfattar man träningen som tråkig, jobbig och dels överanstränger man leder, ben, fötter etc och kanske tvingas sluta springa. Det ABSOLUT viktigaste när man vill börja träna är att skapa en rutin så att kan kommer ut igen, regelbundet. Har man lyckats klara detta, drygt ett halvår, över en semester och över jul så har man kommit långt. Man behöver inte få panik för att man missar träningar, bara man kommer tillbaka till rutinen igen.

Något annat man ser runt om kring sig är folk som blir fanatiska, man skall träna så mycket, jämt. Hela livet blir uppslukat av träning! Passa Er!! Det är ett tecken på beroende. Om man inte klarar av att få in träningen i ett normalt liv utan att offra en massa annat så kommer det att få konsekvenser på ett eller annat sätt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *