Kilene 5:an

Tog en tur till Kilene i går morse och sprang 5:an. Hade fortfarande lite ont i hälsenan. Första kilometern fick jag ta det väldigt lugnt för det kändes ganska mycket. Sen började jag tänka på annat, räkna steg och tänkta på löpstil och sånt. Läste att man skall ta 180 steg per minut (90 per ben) om man skall springa optimalt. Jag tar lite längre steg så jag kommer inte upp i det. Försökte få ner steglängden, men det är ganska svårt. Får fortsätta att jobba på det.

Nu är det mycket snack om att landa mitt på foten eller framfoten och barfotalöpning och allt detta. Undrar vad dom kommer fram till om fem år, att detta var helt fel och att alla skador har ökat? Eller var det kanske rätt ändå?

Det blev en ganska lugn runda. Har ju inte sprungit så mycket, typ en gång i veckan, men konditionen kändes inget fel på. Synd att man alltid skall ha ont bara.

Dom har fyllt på med ännu mer flis på Kilene igen. Det vara som att springa på en enda lång skumgummimadrass. Bra och dåligt. Jobbigare blir det, men skonsamt för knän och leder. Får det sätta sig nån månad blir det nog perfekt sen!

Skriver ett separat inlägg om hälsenan.

2 svar på ”Kilene 5:an

  1. Var där förra veckan, den 18:e tror jag. Sprang den långa rundan och jag tycker att det blir jobbigt med det svampiga underlaget. Speciellt i början när man inte är varm. Värmer du upp innan du springer?

    Underlaget under resten av rundan var bättre…

    • Nej, jag fuskar med uppvärmningen eller rättare jag springer långsamt första kilometern eller så tills jag blir varm, det blir ju en slags uppvärming!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *