Härskogen 5 + 2,5

Dags för Härskogen igen, det var ett tag sedan! Började springa 5:an och sprang hela. Det var ganska tungt första 3 km. Benen var blytunga. För övrigt kändes det bra, inte ont i ryggen, konditionen ganska ok, skönt det i alla fall. Men fort gick det inte. Sedan gick jag 2,5:an ett varv för att få lite mer längd på passet. Vet att jag läste i någon löpartidning för några år sedan om att springa i lugnt tempo och dom skrev någon om snigelfart på 6 minuter/km. Så om jag springer på 7 min/km vad är då det?

Det är nackdelen med alla tidningar, de förutsätter att man har en viss kondition och skriver mest för dem som har det, men vi andra då, var skall vi hitta inspiration. Jag tror många nybörjare känner så. Nu är ju inte jag någon nybörjare direkt, jag har börjat springa många gånger… Som bäst gick det när min första dotter föddes, då sprang jag ganska flitigt, men det är 16 år sen nu så den meriten gills inte. Sen brukar jag får ett ryck varje sommar och springer mellan 6 till 10 gånger sådär och det är som att börja på nytt varje gång!

Nu har jag i alla fall lyckats hålla igång, och då menar jag gång/löpning i ett halvår, det måste var rekord. Nä, nån nybörjare är jag inte, men jag gjorde ett hälsotest för något år sedan och då hade jag kondition som en 65:åring … Jag får väl göra om det om något år och se. Just nu är jag 44 år föresten, om någon undrar, så ni fattar vilken nivå vi snackar här! Det är aldrig för sent att börja springa och man måste inte springa hela sträckor!

Tänkte en del när jag sprang idag, fick mycket idéer till bloggen, men sen skall man komma ihåg dem tills man kommer hem och får tid att skriva, inte det lättaste. Men det var bra att tänka, fokusera på något annat, då gick det lättare att springa!

Låg i zon 3 eller över hela tiden jag sprang, ja det är för högt, men jag kommer inte ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *