Inflammation i nerv i foten ..

Jaha, kul … 🙁 Mitt i eländet måste jag säga att en sjukvårdsförsäkring är det bästa man kan ha! Tänkte vänta över helgen och ringa på måndag, men vid lunchtid i går kände jag att jag gick och haltade mer och mer så jag ringde då i stället. Sköterskan sa att tyvärr hade de inga tider på fredag em, (det hade jag ju inte räknat med precis), men jag kunde få komma idag, lördag, 10.15. Snacka om service!!

Och så får man komma till en specialist direkt, en ortoped på Sportsmed, som är van att behandla Frölundaspelare m.m. Så medan alla andra löparintresserade i Göteborg gjorde sig klara för Göteborgsvarvet så åkte jag till doktorn. Det tog honom 3 minuter att konstatera att det var en nerv i högerfoten som var inflammerad (kan en nerv blir det?). Ingen hälsporre i alla fall, det kändes ju skönt. Jag fick Naproxen och så skulle jag inte gå (och inte springa) på foten för mycket, gärna lite massage och varmt fotbad. Ett par veckor och sedan skulle det vara bra menade han, lät lite för bra för att vara sant, men vi får se…

Han undrade om jag gått i nya skor och det har jag. Köpte nya skor i New York och de har jag haft varje dag sedan dess. Det är väl lite det jag känt också att det gjort lite ont på dagen, inte när jag sprungit. Jag skulle använda mina gamla skor igen, vilket jag redan börjat göra i och för sig!

Så ingen löpning på ett tag, skit!! Nu skulle man börja öka lite inför Stadsloppet ju … Ok, i morgon får jag kolla om jag kan pumpa cykeln och ge mig ut på den i stället. Känns inte bra att riskera att tappa kondition.

Såg Göteborgsvarvet på TV, man blir lite sugen, men det är långt! Hade jag inte haft ont hade jag stuckit ut och sprungit bara för att jag fick tillfällig inspiration. Jag får nog testa några 1,5-milsetapper när foten blir bra igen och känna efter hur det känns, skulle vara kul att anmäla sig nästa år!

Just det, jag hade ju börjat få ont i höfterna igen och börjat ta Voltaren, en om dagen. Nu är det helt borta. Så fort jag börjar ta Voltaren försvinner den smärtan helt, det är ju bra i alla fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *