3 mil cykel

Jaha, då får man hitta på alternativa träningsformer eftersom foten inte tillåter att man springer på den. Läkaren rekommenderade cykling och det kändes faktiskt bra efteråt. Tror att blodet cirkulerar bra i både ben och fötter, men man belastar ju inte foten på alls samma sätt. Hur som helst, rotade fram min gamla mountainbike, pumpade och ut och trampa. Det går ju ganska trögt med en mountainbike på vanlig asfalt och eftersom jag hade GPS:en på så fick jag ju toppfart och medelhastighet och sånt. Cyklade ungefär lika fort som de bästa på Göteborgsvarvet sprang (fattar inte hur fort dom springer!?).

Cyklade knappt 3 mil, Lerum – Partille och tillbaka. En sak som slog mig var att det var svårare att få upp pulsen när man cyklade. Låg mellan 140 – 160 hela tiden. Trampade jag på mer fick jag tunga ben (mjölksyra) direkt. När jag springer kan jag springa ganska lugnt och ändå ha en puls på över 160, konstigt. Kanske beror det på att de musklerna man använder för cykling är mer otränade och att konditionen i förhållande till musklerna är bättre? En högst egen teori som saknar all vetenskaplig förankring, men om man lyckas höja pulsen på sikt bör ju detta stämma. Brännde 1250 kalorier på 1,5 timme, hade jag sprungit så hade jag bara behövt en timme för det.

Tycker att det är lite jobbigare med cykelträning eftersom man måste vara ute i trafiken, sen känns det inte så enkelt att ta cykeln i bilen och åka iväg någon annan stans så man blir lite begränsad med var man cyklar. Bättre att springa. Hoppas foten blir bättre snart, ingen skillnad från igår, går fortfarande och haltar … 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *