Stadsloppet Karlstad 2013

Ja, då var det avklarat! Jag tycker det är en himla skön känsla innan loppet, alla är förväntansfulla, lite pirrigt. Lite väl pirrigt denna gången kanske, strax efter start hade jag redan en puls på 150, det brukar ta mig några minuter att komma dit annars.

Allt gick bra i starten, hade ett bra tempo och följde 50-ballongen ett tag. Sen fick jag släppa, men det gjorde inte så mycket, 50 var ju knappast en rimlig tid för min del just nu ändå! Vid första drickat tog jag sportdryck och gick medan jag drack. Vid 5 km låg jag 1,30 under halvtimmen, nu var man uppvärmd så nu kan man ju öka …

Gick vid andra drickat också för att få ner pulsen som nu låg stadigt över 180. Hmm, med så hög puls vågar man inte riktigt öka så jag låg kvar i samma tempo. Höll utkik efter km-markeringarna, men det kom inga, förrän vid 9 km, och då var det ju så dags. Insåg att jag klart skulle komma under timmen, men knappt skulle slå min tid från förra året på 58.47. Vågade inte spurta förrän jag såg målet heller och gjorde samma miss som på Göteborgsvarvet. Jag trodde en reklambåge var målet, men det var det inte och fick glatt spurta vidare ytterligare 200 meter. Kom in på 58.30 enligt egen klocka.

Maxpuls på 192 så så mycket mer fanns inte att ge på slutet. Borde nog inte gått vid drickat och kanske försökt att hålla ett lite högre tempo sista 5 km.

Så, jag slog förra årets tid, men bara knappt. Det var väldigt varmt dock, solen stekte bra ett tag (på oss som löpte för de som tittade på frös tydligen). Får försöka träna lite på att hålla ett högre marschtempo, köra lite 5 km sträckor och se vad jag kan få ner tiden till. Nästa år tar jag nog GPS:en på också, alltid bra att veta sin fart om man saknar markeringar och vill göra en bättre tid. Sen är det bra att ha något att tänka på också när man springer!

Har mailat till Stadsloppet också för jag fick aldrig någon officiell tid, trist, men jag vill ju i alla fall att det skall framgå att jag var med och sprang.

Inga direkta skadeproblem eller annat, det känns väldigt bra i alla fall!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *