Prästtjärn och Kilenegården

I torsdags blev det Prästtjärn efter jobbet. På med dubbskorna igen efter 10 cm nysnö, var det verkligen nödvändigt skulle det inte bli vår nu? Sprang hela sträckan, men det var tugnt.

Över helgen åkte vi till Karlstad och i söndags blev det Kilene. Jag inbillar mig alltid att när jag kommer hit och springer skall det gå lätt. Spåren här är inte lika backiga som Härskogen eller Prästtjärn, men av någon anledning blir det aldrig så lätt. Kanske just därför, att man förväntar sig att det skall bli lätt. Konditionsmässigt gick det inte tungt, men jag fick ont i ryggen för första gången på länge. Förr hade jag alltid ont i ryggen när jag sprang, men det var säkert ett halvår sedan eller så. Jobbigt att det kom tillbaka igen. Hoppas att det var en engångsföreteelse. Det är himla störande att springa med smärta någonstans i kroppen, man kan inte tänka på något annat även om man vill. Det blev dubbskor även här, det var fruset, men ingen snö.

5 km både i Partille och på Hammarö och sedan ytterligare 2,5 km gång på Hammarö. Mycket zon 3 träning, bara på 2,5:an blev det zon 2.

3 svar på ”Prästtjärn och Kilenegården

  1. Är också ute på Kilene och springer då och då. Jag tycker det är ett ganska tungt underlag på slingorna. Gjorde 9,6km idag, var ganska lerigt på sina ställen…

    Kul att läsa din blogg!

    • Kul att få kommentarer!!

      Ja, det är tungt, speciellt om det är blött. När jag hade mer ont i knäna tyckte jag detta var bra, det blir skonsammare, men nu vet jag inte. Det blir ju bättre på sommaren när det torkar upp ordentligt. Hur som helst är det väldigt ovanligt att det finns spår med mjukt underlag, de flesta spåren här nere i Gbg-trakten är bara stenhårt packat grus så det blir ju som att springa på asfalt. Är det inte liknande på Skutberget?

      • Nu var det ganska länge sen som jag var på skutberget, men jag har för mig att det är hårdare underlag där. Tror det är spån på där också men att det är packat mycket hårdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *